Intervju Carina Källgren

Årets Arkiv 2012- Dokument- & arkivservice Ringhals AB

– Intervju med Carina Källgren, enhetschef – dokument- & arkivservice Vattenfall Ringhals AB.

Årets Arkiv har sedan starten 2008 etablerat sig till arkivsveriges främsta utmärkelse och delas ut av av DIK, Riksarkivet, Näringslivets Arkivråd och Svenska Arkivsamfundet. Den 28 mars utsågs Dokument- & arkivservice Ringhals AB till Årets Arkiv 2012 med motiveringen:

”Arkivet är väl positionerat, ytterst uppskattat och tillför dagligen konkret verksamhetsnytta i driften av Ringhals. God ordning råder över dokumentationen både i det elektroniska och fysiska arkivet. Personalen känner stolthet och glädje för sin uppgift och arbetar strategiskt både med digitalisering och kompetensväxlingsprogram.”

– Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets Arkiv här på Arkivforum?

Det är oerhört roligt och jag är väldigt stolt att vår verksamhet med alla dem kompetenta och duktiga medarbetare har blivit uppmärksammade i det här forumet. Det är väldigt roligt!

– Du har varit på Arkivforum nu i två dagar. Vad har du tyckt om dagarna?

Det har varit intressant att få en inblick i hur andra arkivenheter har det i sin vardag. Väldigt roligt! Det har även gett mig en bild på vad som är på gång inom branschen. Kulturministerns anförande var också jättetrevlig!

– Vi kommer att få höra dig tala på Arkivforum den 6-7 november. Vad kan deltagarna förvänta sig av ditt anförande?

Jag kommer att fokusera på verksamhetsnyttan och arkivets bidrag till verksamhetsnyttan på vår arbetsplats Ringhals AB.

– Grattis än en gång!

Tack så mycket!